Nieuw

 

Het boek zwangerschap en diabetes, ervaringsverhalen II kun je bestellen door € 20,00 (incl. € 5,00 verzendkosten) over te maken op bank-rek.nr.:
NL44 ABNA 0416419313 t.n.v. S. Lambalk te Amstelveen.

Geef je naam en adres door en om welk boek het gaat via bestelling@diabetesenzo.nl. Zodra het bedrag is binnen gekomen stuur ik een exemplaar naar het opgegeven adres.

De verzendkosten voor buitenlandse bestellingen zijn 10,00 euro.

Speciale aanbieding:
Boek I én II voor
25,00 (incl. 5,00 verzendkosten).
Zolang de voorraad strekt.

Zwangerschap en diabetes, ervaringsverhalen II
Tien jaar na het verschijnen van het boek Zwangerschap en diabetes, ervaringsverhalen, vond ik het tijd voor een tweede deel. In dit boek vertellen drieëntwintig moeders met diabetes hun eigen verhaal. Deze vrouwen gunnen je een blik op een bijzondere periode in hun leven. Zij hebben zelf ervaren welke invloed diabetes heeft op hun zwangerschappen en bevallingen en wilden dit graag delen met anderen.
De afgelopen tien jaar is men door onderzoek nog sterker doordrongen van het belang van een zo laag mogelijk HbA1c tijdens een zwangerschap. Nieuwe insulinesoorten zijn op de markt gekomen. Inmiddels zijn er ervaringen opgedaan met het continue glucose monitoring-systeem. Helaas is dat nog niet beschikbaar voor iedereen. Hoewel er zeker richtlijnen zijn, zoals inleiden van de bevalling met 38 weken, bestaat er geen standaard ziekenhuisprotocol voor de zwangere vrouwen met diabetes. In dit boek kun je lezen wat deze ontwikkelingen betekenen.
Omdat borstvoeding goede bescherming zou bieden tegen het krijgen van diabetes, zijn deze vrouwen enorm gemotiveerd om hun kindje na de bevalling borstvoeding te geven. Helaas is deze motivatie alleen soms niet toereikend. Juist bij vrouwen met diabetes is een goede start belangrijk om de borstvoeding te doen slagen. Het is van groot belang dat zij daarbij alle hulp krijgen die nodig is. Ik heb geprobeerd hieraan extra aandacht te geven.
Ik hoop dat dit boek een steun zal zijn voor vrouwen met diabetes en een kinderwens. Je staat daarin niet alleen, velen zijn je al voorgegaan. Heb vertrouwen in jezelf en op een goede afloop. Meer dan je best kun je niet doen. Gebruik dit boek niet als richtlijn, maar laat je goed voorlichten door alle professionals op het gebied van diabetes.

 

Het boek zwangerschap en diabetes kun je bestellen door € 20,00 (15,00 + 5,00 verzendkosten) over te maken op bankrek.nr.: NL44 ABNA 0416419313 t.n.v. S. Lambalk te Amstelveen.
Geef je naam en adres door en om welk boek het gaat  via bestelling@diabetesenzo.nl. Zodra het bedrag is binnen gekomen stuur ik een exemplaar naar het opgegeven adres.

Bovenstaande geldt voor Nederlandse bestellingen, voor buitenlandse bestellingen zijn de verzendkosten 10,00 euro.

 

Het boek zwangerschap en diabetes
Tijdens mijn eerste zwangerschap las ik alles wat ik maar kon vinden op het gebied van zwangerschap en diabetes. Er was niet veel waar ik iets aan had; ik vond hoofdzakelijk medische, achterhaalde en veelal ook deprimerende verhalen, terwijl ik juist behoefte had aan ervaringsverhalen van lotgenoten. Genoeg moeders om mij heen maar niemand van hen had diabetes. Ik voelde me best alleen staan met mijn zorgen over de invloed van diabetes op mijn kindje.

Nadat ik was bevallen van een kerngezonde zoon, bleef ik benieuwd naar de ervaringen van andere vrouwen met diabetes. Na mijn tweede bevalling heb ik het plan om een boek met ervaringsverhalen te schrijven doorgezet. Ik liet een oproepje plaatsen en kreeg veel serieuze reacties van vrouwen die er net zo over dachten als ik. Het was ontroerend om de vaak zo herkenbare verhalen lezen. Dankzij het vertrouwen en de openhartigheid van de vrouwen die mij schreven is dit boek tot stand gekomen en daar ben ik hen zeer dankbaar voor.

In dit boek worden de ervaringen rond zwangerschap en bevalling van vijfentwintig vrouwen beschreven. Iedere zwangerschap en bevalling is uniek en iedere vrouw gaat weer anders met haar diabetes om.

Ik hoop dat deze verhalen jou net zo weten te raken als ze mij hebben gedaan. Als dit boek een steun kan zijn voor vrouwen met diabetes dan is het in zijn opzet geslaagd.  

Dit boek is niet bedoeld als handleiding. Als je een kinderwens hebt,  laat je dan goed voorlichten door alle specialisten op het gebied van diabetes. Zorg dat je goed weet waar je aan begint. Doe wat je kunt en probeer vertrouwen te hebben op een goede afloop. Meer dan je best kun je niet doen. Ik wens je een hele fijne zwangerschap, maar bovenal een gezond kindje toe!